Skal den som mobbes bytte skole?

Hei kjære lesere!

Det har gått noen dager siden mitt forrige innlegg. Det har vært mye aktivitet her i heimen, og mye ute i den etterlengtede snøen.

Dagens innlegg er kanskje av den litt alvorlige sorten, men også med et stort spørsmålstegn bak.

Jeg har tidligere skrevet om hvor vanskelig det er for min eldste prinsesse på skolen. Vi har vært i møter og snakket med skolen om tiltak. Det ser foreløpig ikke ut til at det blir særlig endring i hennes skolesituasjon- til tross for at det er satt/ settes inn tiltak.

Hun har uttrykt stort sett hver eneste dag siden før jul at hun ikke orker mer. At hun vil bytte skole, vil bort fra alle som er ufine mot henne og ønsker seg en ny start et annet sted. Er det virkelig det skrittet vi må ta, at vi må flytte henne bort fra de som mobber? Er det hun som på et eller annet vis ikke passer inn i formen til de som mobber så de har valgt seg ut henne. Er det greit at en 11 åring blir mobbet ut av skolen? Svaret er helt klart NEI! Hvorfor blir ikke mobberne flyttet, delt fra hverandre og plassert på andre skoler. Der de ikke kan fortsette som en sterk mobbende enhet.

Jeg har aldri påstått at mitt barn er uskyldig, for hun har vært i konflikter mange ganger. Her er det ikke snakk om konflikter med de elevene, de har rett og slett valgt seg ut min datter. Putter is-klumper i støvlene hennes, så hun blir våt på beina. River av henne luen og tråkker den ned i snøen og det er fortsatt hun som må slutte på skolen, begynne helt på nytt etter snart fem år. Er det rettferdig?

Jeg skulle ønske at det kunne være en slags ordning på norske skoler, tilsvarende arbeidslivet. Hvor man fikk advarsler og etter et visst antall av disse ble flyttet til en annen skole.

Vi hører jo alltid om de elevene som har blitt mobbet og foreldrene ser ingen annen utvei en å flytte barna sine vekk fra den skolen/nabolaget.

Vi står ved det veikrysset nå, jeg og faren til barna har diskutert flere skoler vi har hørt om. Og har egentlig landet på at skolen har en siste sjanse til å ordne opp nå, før vi velger å flytte henne…

Det er en vond følelse, som stikker i mammahjertet….

Prat med barna deres om mobbing, så vi kan unngå at flere «ofre» må bytte skoler.

1 thought on “Skal den som mobbes bytte skole?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *